Klart att Ryssland och Putin vill markera – vi är gränsen emot öst på både det fysiska och digitala.

putin 2 Mannen ifrån Rysslands säkerhetstjänst gillade och gillar visa sin macho sida, jag vet inte vilken byrå han anlitade innan han fick makten men en sak är säker han gillar det han gör och han är populär i sitt hemland, jag vet inte om ni har läst Expressen idag men Svensson samt Bergqvist skriver två glasklara artiklar.

Gränsen efter murens fall har flyttats och vi har hamnat mycket närmare öst, förut var Sverige förskonat emot detta då detta politiska scenario höll till nere i Tyskland.

putin Hej på er! -Hej på dig själv Putin, vill du vara en fredsmäklare eller starta krig väster ut, för du är ju redan i Ukraina. Denna start kommer ifrån 2008 Georgien kriget.

Det är ett allvarligt läge kring Östersjön och det är klart att Ryssland vill ha kontroll då stor del av deras BNP går igenom där men jag tror också att det är ett sätt nu för Putin att säga, nu kommer ni inte längre österut. Dom har också haft lugn och ro att bygga upp sina militärstyrka igen, under många år.

Att Putin sitter med Petro Porosjenko ( Ukrainas president) och ”gaggar” om att han kan inta flera huvudstäder kan vara sant men också ett påhittat ”gaggeri” för att han vill att sin antagonist ska sjunga ut för att sedan kalla honom för lögnare, vem vet. Det ända jag vet att vi måste vara starka nu och bygga vårt försvar, har skrivit om detta tidigare. En sak är säker, Ryssland vill inte att vi ska gå med i Nato och inte heller Finland. Dom vill känna att det är dom som är starkast i Östersjön och få på så sätt ha kontrollen över vad som sker där. Mina vänner detta kommer vi få leva med.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.