Bevakningsbranschen mår bra av flera aktörer som är starka samt att samarbetet med polis kan göras mycket bättre.

Hej mina vänner, snart dags för ett demokratiskt val i Sverige. Tänk er att kunna gå och rösta i denna värld av oros härdar. Det måste vara den del av världen vi lever i som är en av dom bästa. Vi lever i ett land där inte krig och annat elände farit fram på många år. Men ändå så är det många ”pipor” som gnäller. Det kan förvisso vara ett arv vi svenskar har tagit med oss i generationer det liksom ska gnällas. Jag är en av dessa pipor, vi ska gnälla och tycka. Men det kan också vara bra, det är en del av förändringsprocessen. Gå och rösta.

Polisen har mycket att göra nu och det är bra – dom står inför förändring men gör bevakningsbranschen det?

Kommunerna kommer att få betala oavsett om dessa vill eller inte, lag och ordning måste styra på gator och torg. Kan stora städer i USA lyckas så kan vi i Sverige. Det som grubblar i mitt huvud dock är att det samtidigt blivit bättre och sämre i våra förorter i dom stora städerna. Om vi ska bibehålla och förbättra tryggheten i vårt boende oavsett social tillhörighet så måste vi skapa fysiska förutsättningar för detta och då menar jag tekniska medel utan att störa den personliga integriteten samt mjuk varan med trygghetsvärdar nattetid.

För mig är det en självklarhet att en kamera kan följa mig efter en ”blöt” krog runda. Jag har inget att dölja så och den normala svensken.  Jag förstår nu efter ca 25 år i säkerhetsbranschen att det inte går och förhindra vissa brott med teknisk apparatur men det går att lösa brott med detta. Det som måste till är synlighet av våra medborgare. Det går att ordnas.

VI har inte råd med poliser i varje hörn det är klart men vi har råd med värdar i varje hörn!

Den kommun som kan skapa ett tryggare boende kommer på sikt vara en vinnare och det är inget snack om saken, alla vill bo där man kan lägga sig ner somna och vakna upp och veta att bilen eller cykeln står kvar på samma plats när man vaknar. Kommunerna kommer ska nu betala för sig. Tryggheten för dom boende. Det är för mig en självklarhet att polisen ska stå för tyngre utredningar och stora brott men lämna över allmänbrottsligheten till bevakningsbranschen.  Ett exempel.  Ordningsvaktspatrull griper en man för misshandel oavsett om det är i tunnelbanan eller i ett köpcentrum denna patrull får då vänta på polis i två timmar för att denna ska transporteras till häktet. Låt bevakningsbranschen transportera denna direkt och varför inte till en jourstuga för att kontrollera den fysiska statusen så att inget onödigt dödsfall sker. Samordning mellan polis och bevakningsbranschen måste bli tydligare och bättre.

Vi höras, oavsett socialgrupp borde trygghet vara en självklarhet.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.