Jag har nog alltid diskuterat politik och värderingsfrågor – det handlar om att bry sig om olika saker helt enkelt.

Hej mina vänner, snart val och det är intressant som bara den. Där jag växte upp och där jag stått och gått så har jag alltid diskuterat och lyssnat på åsikter om saker och ting, sedan lagt det till mina värderingar och min moral. Det är det livet handlar om eller?

Människan är summan av sina handlingar ”spottade” Aristodeles ur sig för ca 300 år sedan. Det ligger mycket i det. Presidenten i väster har lagt upp och skapat vanor för sig själv. Nu tänker ni som läser men han är ju president och måste ha det. Men icke säger jag. Killen har ju ett helt hov som han kan ta hjälp av. Viktigt med vanor som du får in i ditt liv. Du kan naturligtvis dra ifrån vanor eller lägga till. Viktigt bara att hålla sig till planen. Skapa också ett längtande till vanan det underlättar. Jag har haft själv vanor som varit hälsosamma eller bra för mig men som kanske måste bort nu.

Röstar man och har värderingar och vanor precis där man står i livet just för stunden? Hänger värderingar och vanor ihop med politisk åskådning?

Jag är helt övertygad om att det finns en poäng i detta. Det går naturligtvis inte att skriva och få fram det här och nu. Men vi tar ett parti som SD och Vänstern.

Jag vill påstå att dom kanske inte är så olika om man drar det till sina ytterligheter, jag känner många som kommer att rösta på båda flankerna. Det lustiga i frågan när jag diskuter med dessa är att dom är absolut inte långt ifrån varandra. Sedan vill jag poängtera att jag känner också invandrare som har varit i Sverige länge och dom som i princip nyss anlänt. Dessa har naturligtvis vanor som överensstämmer med varandra dom kommer också ifrån hem med sunda värderingar som jag ser det, dom har alltid diskuterat olika saker i sina hem. Låtit åsikterna flöda utan för den skull försöka tysta ner den andres åsikt.

Det är 2014 nu och jag lever i ett demokratiskt land och jag har en god framtidstro – det som händer i mellan östern och i östra Ukraina är oacceptabelt!

Politik – era och våra vanor är viktiga sist men inte minst våra värderingar. Vi är summan av våra handlingar.

Vi höras, kommer alltid ha åsikter och jag är nyfiken.

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.