Det är för mig en själklarhet att kvinnor vinner mer mark i näringslivet – kvinnokampen startade inom familjen.

Hej mina vänner, det går snart att läsa om FI över allt och helt ärligt så börjar jag bli smått orolig när det kommer krafter där som gör att det skapas en slags fanatism där också. Men det är som det är. När det gäller att det kvinnor tar mark inom näringslivet är inget konstigt för mig.

Det hänger också ihop med hur vår traditionella familj ser och såg ut, vad en liten flicka ska göra eller hur hon ska se ut eller arbeta med.

Jag har haft förmånen att hjälpa fram eller haft på låns två flickor som nu är stora, den ena har valt ett tradionellt mans jobb, hon är polis den andra har valt att göra lite allt möjligt men valt i denna skrivandes stund att arbeta på daghem.

Tjejjer eller kvinnor var på min tid var inte direkt välkommen på fotbollsplanen och var dom med så var det bara ”jobbigt” tyckte man. Det blev ingen direkt bra match då.

Det blåser helt andra vindar idag. Kvinnorna äger fotbollen på helt annat sätt – jag har haft förmånen att följa min dotters fotbollslag i ca 10 år.

Jag har varit förälder/ ledare/ tränare inom flickfotbollen. Denna frammarsch är bara inte inom fotbollen utan också inom flera lagidrotter så som innebandy, handboll m.m.

Detta gör också att det är stor skillnad på en flicka som lekt med dockor hela livet eller en som varit med i ett lag och fått tagit för sig samt visat hänsyn och allt vad lagidrotter hjälper till med i en individs utveckling. Flickor eller damer som är födda på 80- talet och framåt har en helt annan syn en dess föregångare.

Nu vågar jag skriva detta för att jag har varit med. När jag har anställt folk på de företag jag varit inblandad i så är det en jäkla skillnad på damer som kommer nu.

Familjens roll viktigast! Värderingarna inom familjen avgör. Självklart kommer en påverkan ifrån kompisar samt skola. Men detta tjaffs om att feminism skulle vara en röd parti färg får mig att må illa, feminismen tillhör oss alla. Man kan inte lägga beslag på solen eller? Sedan är jag kille med allt vad det innebär.

Vi lever här och nu och vi är olika och det är skönt! Jag är för olika.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.