Låt alla i Sverige få gratis tillgång till IT. Det är kompetenshöjande åtgärder samt bra för vår demokrati.

Hej mina vänner och alla politiker. Nu är det dags att koppla grepp om detta på allvar. Vi har många fattiga i detta land och vi har ny Svenskar samt gamlingar som inte har en susning vad IT är och hur man kan använda detta på ett bra sätt.

Jag har två levande exempel på detta, det ena exemplet är min egna mor och jag skäms lite grann att jag inte har varit där och köpt en gammal burk till henne och lärt henne hur det fungerar och det andra är en granne som påstår att internet är en fluga och snart kommer att dö ut. Han säger att han har varit med förr så det så.

Varför inte börja rösta i kommunalval via nätet. En direkt uppkopplad historia så att alla röstberättigade medborgare kan sitta i sina stugor och rösta i detta avlånga land. Nu menar jag att flera av våra politiska beslut ska direkt röstas. Vi ska få chansen att rösta om parker samt byggda arenor samt stora husplaner m.m.

Detta går och det är förbannat demokratiskt. Kom igen nu svenskar! Hur många politiker känner ni er stad? Hur ofta går ni dit och ”gaggar” skit och tycker till?

Tidningarna lägger ner och våra journalister behandlas illa just nu. Hur ska vi kunna granska våra makthavare om vi inte har granskare som är opartiska, är vi på väg att bygga ännu mera partiska journalister? Jag vill inte få det värre än vad det är.

Det är bra att sociala medier får plats – ännu bättre om det kan vara så att alla får tillgång till detta.  Släpp cybervärlden fri och lär våra gamla och nära och kära hur dom kan vara med i matchen och tycka till, förbannat viktigt. Alla vill inte vara ensamma på ålderns höst.

 

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.