För mig är det en självklarhet att Säpo ska ha Facebook och Twitter konto.

Hej mina vänner. Hoppas att allt är bra i värmen. Många saker händer alltid så här då det är val år men också samtidigt innan midsommarveckan. Många går på semester nästa vecka alternativt redan på fredag. Skönt för er. Det är tacksamt att bo och verka i Sverige. CIA har börjat med Facebook och Twitter och nu hänger Säpo på. Detta är för mig en självklarhet.

Det är ju glasklart att denna myndighet ska ha detta. Varför inte tidigare? Det är också märkligt att man inte skulle kunna lämna tips eller att dom har önskemål om att tipsen går den formella vägen. Varför streta emot, nu när Säpo kommer köra Twitter varför vill man då inte få in tips denna väg.

Jag tror ändå att dom snällt nog får hantera detta ändå via Twitter – människor som lämnar tips vill ha service och bli ompysslade, det vet ni väl. Ju enklare desto bättre. Om det är ett bra tips så vill tipslämnaren få tips och bli ompysslad och känna sig som den bästa medborgaren i landet eller?

Tipsaren är inte Baretta, han/ hon kan ge falska tips, tipsaren kan ge rätt tips och vara hämndlysten. Jag har fått många tips genom åren i dom befattningar jag befunnit mig i.  Dels i min roll som säkerhetsmänniska men också i min befattningen att vara chef över ca 400 själar med en hyffsad personalomsättning.

Det som funkar är enkelheten och det är det på Twitter och Facebook, så grattis till Säpo. Vem vill stå i telefonkö alternativ den absoluta formella vägen på Säpo då det finns Twitter?

Så Fredrik Milder ni slänger ut er på dessa sociala medier och ni vill ha information om saker och ting och det kommer ni att få, tro mig. Jag får en massa information på denna lilla blogg. Nu följs denna blogg av tusentals unika IP adresser varje månad. Visst är det mycket skräp som kommer in på bloggen men mycket har varit gott. Jag har haft mycket nytta av mitt bloggande och många läsare styr vad bloggen ska handla om också, nu har det varit mycket Panaxia och så kommer det också vara en tid framöver.

Lycka till med ert Twittrande Säpo och Välkommen till en skvallrande värld men det är väl inget nytt för er. Tro bara inte allt ni läser.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.