Panaxias ekonomichef var alltid på mig – nu förstår jag. Han kan inte varit riktigt klar där uppe.

Hej mina vänner. När vi hade sålt Nordisk Bevakningstjänst till Panaxia så började trackaserierna ifrån VD på Pan Alarm som var inom koncernen. Vi låg då koncernmässigt under Pan Alarm som ett fristående bolag som skötte om bevakningen medans dom skötte om larm centralen och tekniken. Jag tror att det redan var dagen efter som det hela började, det var verkligen en kulturkrock av guds nåde. Redan hur man tilltalade varandra på så blev det en ”må illa” historia. Jag kände inte igen mig någonstans. Panaxia skulle vara det företag som skulle få oss att kunna ta upp jakten ordentligt på marknadsandelar.

Första träffen med ekonomichefen på Panaxia var ingen vidare träff. Innan dess hade ekonomichefen på Pan Alarm fått sparken, han ifrågasatte mycket då det gällde leasingväskor m.m. När jag träffade ekonomichefen, det är ingen hemligheten att han heter Göran, Göran hade en bankmans karaktär utav den gamla skolan om ni förstår vad jag menar. Problemet var bara att han hade blivit bestulen på sin själ. När jag träffade honom första gången så sa min mage att allt inte var bra här. Han måste ha lidit något utav bara den. Han visste vad som gjordes men han kunde inget göra eller? Göran uppfattade jag som mycket intelligent men av en mindre smakfull karaktär av min smak. Oerhört dryg. Eller som min gamla nyfunna vän skulle sagt, denna person är blodsfattig. Så här löd stämningen.

Panaxias tidigare finanschef Göran Lundmark krävs på det högsta beloppet att betala av konkursboet då han under längst tid varit ansvarig för Panaxia Security. Totalt yrkar konkursförvaltaren att Lundmark ska betala cirka 142 miljoner kronor, varav drygt 134,6 miljoner kronor ska betalas solidariskt med Carolina Damos, Thomas Gravius och Strict-grundaren och den tidigare ordföranden Anders Eklund.

När jag lunchade med ekonomichefen så började det alltid med följande, – Jo du Håkan, Thomas har ju väldigt mycket att göra så han bad mig att jag skulle framföra detta……

Han körde alltid en ”slinken” som vi skulle ha sagt på Nordisk, detta var en 1000 olika skillnader på bolagen. Att köra en ”slinken” var total förbjudet hos oss. Att filma under matchen så att motståndarna skrattar. Han var en slinken – sådana grabbar mår inte bra. Varför satt han där då på lunchen och vitt och brett så att alla hörde tala om hur illa det går för bevakningen. Detta var oerhört förnedrande. Nu förstår jag. Stackars ”slinken” han kan inte haft det lätt.

Undrar hur ”slinken” växt upp. Strunta i historien – ”slinken” var och är ansvarig.

Vi höras!

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.