Ekonomichefen – har nog slutat vara en tryg ”typ” men vart finns PWC samt den klassiska advokaten ifrån Foyen?

Hej mina vänner, det börjar sakta men säkert dra ihop sig till slutspel i Panaxia härvorna. Det är många som har frågat mig om vad som händer då konkursförvaltare Lindahl väljer denna väg och väjer ifrån PWC och Foyen.

Vi på hisaksson.com har sökt Lindahl fast utan resultat, faktum är att jag har ringt sedan detta publicerades i tidningen Realtid.

Den siffra som nämns är 142 miljoner. Mycket? Det kan tyckas om man heter Göran Lundmark..

Panaxias konkursbo, under ledning av förvaltaren och Lindahl-advokaten Lars-Henrik Andersson – många undrar Lars-Henrik vad som händer, finns det någon förklaring till våra frågar på hisaksson.com? Vad händer? Undrar vad advokatsamfundet tycker om detta?
Personligt skadeståndsansvariga är nedan följande.

Panaxias tidigare finanschef Göran Lundmark krävs på det högsta beloppet att betala av konkursboet då han under längst tid varit ansvarig för Panaxia Security. Totalt yrkar konkursförvaltaren att Lundmark ska betala cirka 142 miljoner kronor, varav drygt 134,6 miljoner kronor ska betalas solidariskt med Carolina Damos, Thomas Gravius och Strict-grundaren och den tidigare ordföranden Anders Eklund.

Konkursboet yrkar även att de tidigare cheferna ska betala de kommande rättegångskostnaderna.

Konkursförvaltaren uppger att Damos, Eklund och Lundmark som var styrelseledamöter kände till att det förelåg kritisk kapitalbrist i Panaxia Security men har underlåtit att kontakta revisorn för granskning av kontrollbalansräkningen. Ett annat alternativ hade även varit att de ansökt att bolaget skulle gå i likvidation, vilket inte gjordes. Gravius som då vad vd har heller inte agerat, vilket var försumligt, enligt konkursförvaltaren.

Undertecknad fick också en släng av sleven som det heter. Men vad händer? Det är klart som korvspat att många känner blod vittring nu emot PWC och den klassiska advokaten ifrån Strict härvorna och Gravius gamla polare Löfgren som återigen tydligen står på scenen in smörjd med nya pengar enligt källor.

Men vart är Ulander? Många på hisaksson.com har sökt men det är som han har blivit det nya finansspöket Laban – men Gost Buster får rycka ut och röka fram dessa herrar.

Ska bli spännande och se vad som händer mellan PWC och Foyen. Helt klart är att det är val år och då händer inget men samtidigt mycket. Jag kommer att skriva tre stycken bloggar som är klara om min gamla bransch. Ska bli roligt att få ta del av dom olika reaktioner som kommer efter dessa tre bloggar.

Det är alltid och alltid roligt att sitta med essen Einar. För det är ni advokater som har lagt ribban hur högt vi ska hoppa.

Vi höras!

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.