Varför är bevakning och säkerhet in ordnat under länsstyrelsen? Finns det något på länsstyrelsen som arbetet som väktare?

Hej mina vänner, jag hoppas att ni har haft en skön påsk. Jag har nämligen haft en helt underbar påsk. Påsken för min del har gett mig många reflektioner på livet. Livet som vi lever här och nu.

Många har hört av sig till mig nu och tycker att jag ska skriva om länsstyrelsen och att dessa beter sig som om dom stod utanför själva svenska rättsamhället.

Länsstyrelsen är en statlig myndighet som ska  vara  nära människorna i varje län. Dessa människor ska  vara en viktig länk mellan människor och kommuner å ena sidan och regering, riksdag och centrala myndigheter å den andra. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen och har i uppdrag att följa utvecklingen och informera regeringen om länets behov.

Dom tjänstemän som arbetar där ska vara informativa och avspegla vårt samhälle, inte vara domare, åklagare m.m.

Sverige är indelat i 21 län. I varje län finns en länsstyrelse och en landshövding – regeringens företrädare i länen.

Det är många uppgifter som Länsstyrelsen har att samordna för Stockholmsregionens drygt två miljoner invånare bosatta i länets 26 kommuner, i samråd med regionala myndigheter, organisationer och företag. Allt från att vara valmyndighet till att svara för den regionala räddnings- och säkerhetstjänsten.

Många frågor att ha kontroll på kan tyckas.

Dom arbetar med frågor som rör miljö, natur, näringsliv, social utveckling, djurskydd, jämställdhet, integration, transporter, infrastruktur och bostäder. Utöver de uppgifter som Länsstyrelsen normalt ska lösa, kommer ett antal särskilda uppdrag och projekt varav några har en internationella dimensioner.

Om man nu trattar ner det hela i bevakningsbranschen och deras tillståndsenhet. Vad kan då dessa tjänstemän om vår bransch. Varför jag skriver vår är därför att jag tillägnat ca 30 år i denna bransch. Jag har arbetet som väktare och ordningsvakt. Varit planerare på ett större företagmed tusentals människor, startat bevakningsföretag m.m.

Jag kan påstå att jag kan denna bransch utan och innan. Det finns ingen på länsstyrelsen eller på RPS som kan ge mig en lektion här. Men – det finns alltid ett men. Allt är föränderligt och det borde länsstyrelsen och RPS veta.

Varför bråkar Rikspolisstyrelen och länsstyrelsen med varandra? När det gäller att bli godkänd hos dessa myndigheter för att utöva yrket så finns det mängder med skrifterför detta. Men hur hinner då dessa tjänstemän med att kontrollera allt som dom ställt ut som dessa entreprenörer ska uppfylla. 90 procent av marknaden utgörs av tre företag G4S och Svenskbevakningstjänst samt Securitas. Det är klart att dessa gör så att inträdesbiljetten för att starta ett nytt bolag blir mer komplicerat.

Dessa tre aktörer arbetar för ägarna, aktieägarna som äger bolagen. Ibland undrar jag om tjänstemännen på dessa bolag förstår detta. Alla arbetar för ägarna i ett bolag.

Däremot ska länsstyrelsens tjänstemän ha klart för sig att dessa arbetar på vår skatt, det är våra pengar och dom arbetar för oss. Länsstyrelsens tjänstemän är inga domare, åklagare m.m. Dom ska vara informativa och stötta oss entreprenörer så att vi kan skapa fler arbeten.

Ni som vill veta mer om hur dom arbetar så är det bara att ringa – ni som vill veta hur bevakningen fungerar kan höra av er här.

Vi höras.

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.