Snart slocknar elden i ryska Sotji, sedan är reklamen för Putin över. Är Ryssland åter på scenen?

Hej mina vänner, Jag skrev om detta redan 2010, jag var helt övertygad om att det skulle smälla under detta OS, det smällde också innan vinter OS i Sotji.

Senast var det en buss i en stad i närheten. Att sätta ett OS spel mitt bland detta krigiska folk är kaxigt ifrån Putins sida . Vid skrivandes stund så har det fungerat, dom som fått mest uppmärksamhet under dessa spel är det Ukrainska folket på frihetstorget. Sist nu så packade den ukrainska utförds åkaren hem, hon tog sin far och åkte hem. Jag förstår henne, hennes landsmän sköts utav prickskyttar, många döda och många skadade.

Politiker som lämnar landet. Nåväl, jag läste en kolumn av Johan Norberg Idéhistoriker samt författare. Han skrev om den ryske miljöaktivisten Jevgeni Vitisjko, i Juni 2012 dömdes han för ha klottrat på ett staket runt en guvernörs byggnad. Byggnaden hade slagits upp i ett naturskyddsområde. Han fick villkorligt, sedan hotade han med att åka till Sotji, miljöförstöring. Han skulle rapportera om detta.

Nu han denne Vitisjko inte långt. Han greps på en busshållsplats för svordomar. Han deporterades till ett arbetsläger och där ska han vara i tre år. Han fick inte ens ta farväl av sin fru.

Olympiska spelen i Sotji är ingen höjdare för Ryssland i skrivandes stund, när den ryske journalisten tyckte att ryska kaptenen för hockeylaget skulle be ryska folket om ursäkt så förstod jag hur långt detta har gått för ryssarna. Han skulle be ryska folket om ursäkt?

Många ryssar har laddat för detta OS, det gäller inte bara dom ryssar som är aktiva. Rent politiskt skulle ju Sotji evenemanget bli en symbol för dagens regim.

Det paradoxala är att Putin lade vinterspelen i den tropiska delen av Ryssland och enligt Johan bara för att Putin trivs där, smakar det så kostar det. Att fixa till en sådan här stad till vinterspel kostar naturligtvis en massa stålar. 51 miljarder dollar i detta korrupta land.

De flesta byggkontrakt till Putins polare.

Om vi nu bara blickar till vår lilla stad och vad som händer här i Stockholm så är det samma sak fanns kanske inte om 51 miljarder men det handlar om 51 miljoner kronor. Luftfakturor till G4S värde innan det blev Nokas. Mina och min kollegas pengar skulle ju in i Panaxia så man skapade dessa luftfakturor.

Foyen och Einar har lite att förklara snart, alla dessa konkursförvaltare och advokater samt försäkringsbolag är kompisar. Polare helt enkelt, hur lätt blir det då att anmäla? Advokatsamfundet måste rycka upp sig, kronofogden sätta ner foten.

Som jag skrivit tidigare, allt är föränderligt, det ända som är bestående är föränderligheten.

Undertecknad kommer alltid att skriva på. Aldrig vika ner sig. Vi höras!

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.