Jag har träffat många advokater i mitt liv, de flesta är bra men i Panaxias gamla läger stinker det illa – mycket illa.

Hej på er mina läsare.

Det är en självklarhet att i bolag och bolagsbyggande uppstår olika ”tänk” på hur bolaget ska växa eller vilken färdriktning det ska ta, ibland kan man lösa det internt och en annan gång måste man ta extern hjälp i form av advokat.

Nu har jag all respekt för advokaters yrkesroll och dess system vi byggt upp. Men en advokat i mina ögon behöver absolut inte vara med ifrån ax till limpa, detta blir alldeles för kostsamt. Jag älskar ödmjuka advokater som har respekt för entreprenören.

Den stinkande hånfulla advokaten som sätter sig på en pilestal och ser ner på det mindre vetande folket får mig att må illa, är en stinkande advokat en byggare? Nej han är en förgörare som får entreprenörer att slungas bort ifrån näringslivet. Året var 1998 då jag för första gången träffade en fullkomligt galen människa som är advokat, en människotyp som har en minnevärdeskomplex som fullkomligt stinker fram ur hans kostym, ett stinkande rakvatten av den sämsta smaken och skor som skulle få hunden att inte vilja ens tugga på dessa. Den galna advokaten.

Okej, lite väl mycket av tryck i stycket ovan men det är så många känner av den sortens advokater. Det som hände i Panaxia var att denna advokat hamnade i JÄV, alltså han satt på säkert fyra – fem stycken stolar.

Nu tror jag att han inte hamnade där självmant men han lurades sakta men säkert in i honungsburkens sötma, hans konto var Panaxia och inte många andra klienter fick plats, detta är förödande för en advokat detta har jag förstått nu. Men är man girig så är man, eller hur ljugarn?

Jag spelade golf i somras med en bekant och vi började prata om rättvisa och i hans mening fanns ingen 100% rättvisa och jag höll med. Det där med 100% rättvisa får väl vår herre ta hand om. Men det jag vill få fram är att vi måste alla sträva dit. Advokater har en skyldighet till dess klient anser jag och det är att ge klienten den bästa färdriktningen och inte fakturans håll för dess egen vinning.

Einar WanhainenMannen på bilden är Einar. Han är en framgångsrik advokat och arbetar just nu för försäkringsbolagen och bla åt Foyens tabbande i Panaxia härvorna, vi får hoppas att denna man är en av dom som är reder ut Cirkus Panaxia! Vi måste få fram bättre advokater. Vi hoppas och tror på dig Einar.

 

Vi höras som man säger i Skellefteå!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.