Panaxia härvan. Ekobrottsmyndigheten måste få samma verktyg att jaga kriminella som andra myndigheter!

Hej på er alla, man kan klart och tydligt se att ekobrott är alldeles för lätt att komma undan med i Sverige och att straffsatsen är ett hån emot dom drabbade.

Straffsatsen emot dom kriminella kommer att höjas det är jag övertygad om. Men ekobrottsmyndigheten måste få mycket mera resurser att jobba med. Det går att ”jaga” dessa på andra sätt – än att bara få in tips. Alla tips är inte att lita på. Jag har själv fått erfara detta även fast inte jag var direkt uthängd.

Men polis och andra myndigheter får naturligtvis in desinformation, det har jag också erfarenhet om. Nu låter det som jag har god kontroll över detta, vilket är fel. Jag tar bara upp saker och ting som jag varit med om, sedan har bloggen varit till nytta för att få information på.

Länsstyrelsen har säkert också fått in och gjort bedömningar som är felaktiga på saker och ting och samma saker händer naturligtvis på Rikspolisstyrelsen. Undertecknad vet nu att så har skett.

När nu andra ekobrottshärvor kommer att dyka upp här i vårt avlånga land så hoppas jag för ”gudarna” att Panaxias kladdiga historia kommer vara till nytta.

Det finns företag och människor som varit delaktiga som kommer att komma undan, jag själv är ingen moder Theresa men jag har inte stulit några pengar, det vet jag. Men en sak som jag vill passa på att skicka till dom som inte gjort rätt för sig, det är ett helt annat sätt nu 2014 att föra ut sitt budskap, sedan till advokater och dylikt, välkommen till min arena. Vi behöver inte spela ert spel. Nu ska ni vara ärliga och berätta när brott har skett, inte tvätta pengar eller hjälpa dom kriminella att bli ännu mera kriminella.

Vi höras!

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.