Bolaget Strict var med och skapade fallet för Panaxia! Panaxia borde aldrig börsnoterats på NGM.

1396691_10151806418124748_1835364401_nDet kommer nya åtal var så säker, det har kommit fram nya saker som hänt när jag köpte tillbaka bolaget, jag är oerhört tacksam för den hjälp jag fått. Det är så vidriga saker som framkommit att man häpnar.

Nedan kommer mina nyårslöften.

1. Fortsatt jakt på skurkarna och leta fram mera bevis som finns där ute.

2. Bolagen som varit med om detta ska betala.

3. Har en strålande idé som ska lanseras.

4. Jag ska njuta mera av vardagen.

Som sagts tidigare, vad var då Strict för bolag? Mats Löfgren grundare och blev specialist på detta upplägg, han är dessutom igång igen med en liknande eländig historia troligtvis, Anders Eklund var med här också, han blev också senare styrelseordförande i Panaxia.

Omvända företagsförvärv har i Sverige blivit synonymt med ”köksvägen till börsen”. Detta innebär att ett litet bolag köper ett större eller att ett svagt bolag köper ett starkt. Det köpta bolaget tar sedan ledningen och övertar köparens börsplats, oftast på marknadsplatserna Aktietorget, First North och NGM. NGM där hamnade Panaxia på.

Detta sätt har inte det bästa rykte, eftersom den också ofta används för att ta en genväg till aktiespararnas plånböcker. Alltså lura entreprenören i slut ändan. Samt alla små sparare läser prospects som blåst upp. Björn Wallin fd på NGM blev sedermera VD på Panaxia och gjorde en road show med Panaxia för att få in kapital. Detta går att se hur han gör på You tube på aktiemarknadsdagen ni som orkar kan gå in och höra på eländet.

Så här går det till.

1. Två svaga bolag går ihop. 2. För kort tid att bedöma resultatet. 3. Bolag B sysslar med fastigheter. B är lönsamt och kan tillgodogöra sig A:s förluster. 1+1 blir 3. 4. Aktiespridning. Bolag B köps via ett dotterbolag till A, och B:s aktier delas ut till A:s aktieägare. Senare introduceras bolag B, men inte ”köksvägen”.

De som ägnar sig åt omvända företagsköp ägnar sig ofta åt rent lurendrejeri gentemot mindre aktieägare och tjänar ofta en hel del pengar själva. Det handlar om affärer där syftet är att göra sig en hacka på aktieägare som inte har någon kontroll.

Panaxia var ett sådant bolag och det blev en sorlig historia tillslut där girighet och maktgalna personer lurades och skojade på! Foyens advokat hade stark koppling till Strict och blev sedermera Panaxias advokat. Mats Löfgren fortsatte att bygga nya bolag som hade stark anknytning till Panaxia och dess grundare. Anders Eklund samt grundaren i Panaxia har haft ett ägande och inflytande i Panaxia och Strict en mycket kladdig historia, det ska också nämnas att den fd VD på finansbolaget Remium har haft ett förflutet på Strict.

Ska i nästa blogg bena ut dessa kopplingar men det som finns är ca 4-5 personer här som har tjänat mycket pengar på detta och att alla drivs av den värsta drivkraften av dom alla, girighet i dess sanna anda!

JS[1] Foyens advokat, var min advokat han var också med hos Strict samt Panaxias……………….

Vi höras som man säger i Skellefteå!

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.