Så här kan man inte göra! Eller? Gå in på Radio Stockholm och lyssna, länk finns på bloggen.

tre_pass_440x248Polisen ska inte jobba som arrest bevakare, inte sitta i reception eller utfärda pass!

Våra poliser ska finnas för oss då det gäller att arbeta i preventivt syfte och att jaga kriminella samt utreda brott, i en arrest vad gör polisen då för nytta? Vi måste verka framåt mina vänner.

imagesCAWH16VH Detta är naturligtvis inte bra och går i ett helt ”galet” håll. Det är för mig en självklarhet att bevakningsbranschen och polisen ska leva i symbios och inte tvärt om. Det går inte att motarbeta varandra, nu hörde jag sist att ett femtiotal civil anställda inom pass enheten sägs upp för att bereda plats åt polisen, detta är helt urkorkat ur ett national ekonomiskt perspektiv också. Vad kostar INTE bara ett villa inbrott?

Nu kommer det bli ca 100 arbetslösa människor med en bred erfarenhet av arrestbevakning, dessa ska ersättas av en helt annan yrkes grupp, känns som snickarn blivit målare.

imagesCACVIHEX Här står dessa nya poliser, ni ska inte lösa brott, inte jobba i ett förebyggande syfte, ni ska utfärda pass, sitta i receptionen och arbeta i arresten.

Arrestbevakning är inte en polisär uppgift det är snarare en vårdande uppgift i mina ögon, polisen ska utreda brott och förebygga, dom som sitter i arresten sitter där redan eller? Sedan är det sättet man gör det på när man kastar ut ca 100 personer i arbetslöshet, Securus Säkerhet Sverige AB ska nu hantera denna fråga, Securitas i Sverige hade fått problem att hantera denna fråga på tre månader, nu ska Securus på en månad hantera denna fråga, hur tänker man? Inte direkt affärsmässigt. Nu är detta avtal inget avtal utan snarare ett slaveri kontrakt ur min mening.

Som sagt detta kommer bli en följetong. Beslut kommer ändras. Det handlar om vår trygghet.http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=5717106#srcomments Lyssna gärna på detta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.