Leasing uppläggen fortsätter in i det sista! 54.000 tusen hits på bloggen under JULI bara.

Hej, nedan följer ett klipp ifrån p4 radio Stockholm där jag pratar med Skyddstekniks chef, detta vet alla om så det är inget konstigt med detta men den historien som kommer efter ni läs denna aptit retare så kommer ni att bli förbryllade. Den som talar först är skyddsteknikschef nedan kallad BS och undertecknad HI. Jag spelar med och blir lätt stressad.

Det man inte får göra är att blanda ihop dom 200 väskorna jag var med och skrev på och dom övriga, det som gjordes bakom min rygg var att gå ifrån 200 upp till ca 600 väskor kanske mer, jag läste rapport ifrån revisionsnämnden som naturligtvis PWC skickat in där det står 600, tror ni dom orkade kontrollera med mig, nej.

Ännu i skrivandes stund så orkar dom inte lyfta luren. Jag vet att dom snart måste. Hoppas att ni får en bra läsning och tveka inte att kontakta mig om ni inte förstår.

Som ni förstår nedan är det jag och chefen skyddsteknik.

– Du vet ju hur det där med väskfinansieringen och hur de ligger och hur det gått till, eller du kanske inte vet? BS

– Jodå, i stora drag så hänger jag med. I för sig är det väl inget olagligt i det, alltså på själva att göra affärer och det. HI

– Nämen när du har använt samma väska och trippelfinansierat det är ju rätt olagligt. BS

– Ah, just det. HI

– Du får inte finansiera samma sak tre gånger. BS

– Nä! HI

– Inte ens två (skratt). BS

Det som de före detta cheferna pratar om är att man belånat samma utrustning flera gånger.

Radio Stockholm kunde för en tid sedan berätta att det saknades 200 värdeväskor i Nordisk bevakningstjänsts konkursbo, till ett värde på mellan 5 till 10 miljoner kronor, det har konkursförvaltaren i Nordisk bevakningstjänst bekräftat.

Bolaget var tidigare en del i Panaxiakoncernen. En värdeväska är en specialväska som väktare använder för att skydda pengar och har ett värde mellan 20 000 – 50 000 kronor styck.

Men nya uppgifter i telefonsamtalet tyder på att bedrägerierna i Panaxaikoncernen kan vara betydligt större.

I bokföringen i ett av Panaxiabolagen redovisas 1 400 väskor men i själva verket fanns det bara 200 väskor, det säger en av cheferna i samtalet:

– Larmövervakningen över fordon och bilar var riktiga och sedan var det, nu kommer jag inte ihåg om vi hade kontrakt på säg 1 400 väskor, säg i verkligheten hade kanske 150, 200.

Konkursförvaltaren i Panaxia har också konstaterat att väskorna varit dubbel- och trippelfinansierade. Det betyder att man för samma väska lånat pengar från två eller tre olika finansbolag och det är olagligt. Det här är ett sätt att dels öka värdet i det egna bolaget, dels för att få låna mer pengar.

I telefonsamtalet framkommer det att väskbedrägerierna kan ha varit värda uppemot 60 miljoner kronor:

– Hur mycket tror du att Panalarm och väskaffärerna och de grejerna kan vara värda? HI

– 50-60… (miljoner) skulle jag tro. BS

– Oj oj oj! HI           Klicka på denna länk.   http://sverigesradio.se/sida/play.aspx?ljud=4645601

Ja ni förstår att jag blev förbryllad! Nu utreds all denna soppa av EBM och leasingbolagen har gått och gömt sig dom vill inte svara på frågor när jag ringer av förståliga skäl kan tyckas ur deras syn på saken men dom är livrädda att deras tillstånd ryker.

Återkommer imorgon fredag med en ny blogg och avslutning avseende leasingarna.

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.