Vilka mer företag och banker har råkat ut för denna peningtvätt än AIK samt Nordisk bevakningstjänst!

penning tvättAtt grovt kriminella människor rör sig där det finns ”cash” är inget konstigt i sig, det kommer alltid finnas kontanter på marknaden det kommer alltid att finnas ett parallell samhälle där det finns stöldgods och kriminella samt penningtvätt men det som äcklar mig är när idrotten smutsas ner på detta sätt.

svarta pengar Lyssna gärna på inslag av radio Stockholm. Radio Stockholm berättar om pengar som gått in i AIK och sedan vidare till Luxenburg. Det man gjorde var att bolaget Laccord som ägs av grundarna till Panaxia skulle vara med och finansiera ett spelar köp till AIK på fem miljoner kronor istället för att sända över fem miljoner så skickar man tio miljoner. Sedan kontaktar man AIK och ber dom skicka resterande till ett konto i Luxenburg, känner du igen detta Wallin?

Hur kunde ni då påstå att jag tagit dessa pengar? Eller du Rosvall och Sundberg som bokar upp detta emot mitt bolag på 6,7 miljoner hur är detta möjligt?

Hur som helst på liknande sätt som med AIK gör man emot Nordisk bevakningstjänst, läs stycket nedan fd rikspolischef samt varit involverad i AIK.

”Kriminella intresserar sig för idrottsföreningar”

Rikspolischefen var inne på samma spår när Sportbladet pratade med honom tidigare.

Han menade att bedrägeripengarna i AIK är ett tydligt exempel på hur kriminella intresserar sig för idrottsföreningar för att, exempelvis, syssla med penningtvätt.

– Ja. Så är det. Antalet kontantbranscher minskar. Och fotbollsklubbar som har mängder av olika transaktioner – spelarövergångar, matchkassor, kontanter, souvenirförsäljning etc. – är attraktiva för de som sysslar med ekobrottslighet, sa Eriksson då.

Nu tror jag inte att läget är så bedrövligt ändå men man ska komma ihåg att när Bosse Ringholm var ordförande i Enskede IK så figurerade svarta löner m.m. då var han dessutom finansminister.

Men jag tror också att detta var unikt för sig denna historia med Luxenburg, men åter igen, vad gjorde PWC? Vad gjorde Foyen? PWC anmälde inte detta, trots att dom visste vad som hände, ingen anmälan upprättades. Återigen bedrövligt agerande. Björn Schröder sitter nu på förhör och vet inget helt plötsligt, är du oskyldig kontakta då mig, tack. Vad är du rädd för? Vi hjälper dig.

Återkommer denna vecka med uppföljning på förra bloggen! Senast fredag alt lördag. Som vi säger i Skellefteå vi höras och numera Piteå .

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.