Nordisk Bevakningstjänst i kanal 5

 

Hej 

Äntligen kommer ett tv- program som kommer att visa vardagen för ordningsvakterna och trygghetsarbetet i tunnelbanan. Nu har jag personligen bara sett delar av detta första avsnitt som kommer att sändas den 25/1  kl 20.00 på kanal 5.

Det som jag sett visar varken mer eller mindre utan bara rent naket så som det är. Detta kommer att bli intressant för er tv tittare att få se en helhet om säkerhetsarbetet. Ni ska veta att vi inom Nordisk Bevakningstjänst har lång och gedigen erfarenhet om vad ordningsvaktsarbetet innebär. Detta är ett yrke som är väldigt speciellt och kräver mycket av dom som arbetar med detta. Allt ifrån rekryteringsprocessen till själva skolningen för att bli en bra ordningsvakt.

Det är väldigt stor skillnad på att arbeta som ordningsvakt i en restaurangmiljö eller på ett varuhus än att sätta sina ”tjänstefötter” i tunnelbanan en löningshelg.  

Men det som är synonymt är konflikthanteringen, det krävs mycket av ordningsvakten som skall ingripa, det måste gå KORREKT till. 

Vi har inte bara den gripna personen under kontroll samtidigt har vi många andra saker att ta hänsyn till då vi gör ett ingripande. Dom flesta av situationer där vi måste agera med våld  har vi bara några sekunder på oss att fatta beslut. Ett beslut som kan få väldigt stora konsekvenser om det inte blir korrekt. Vi har gjort många ingripande som  är korrekta men har tolkats fel av allmänheten, dessa människor ser ett ingripande efter det gjorts och har därför en helt annan verklighetsuppfattning om vad som hänt. Sedan skall det också nämnas att vi gör ingripande med allmänhetens hjälp och dessa är våra bästa vittnen, detta program kommer att spegla verkligheten dvs en början och ett slut. 

Nu ser jag verkligen fram emot dessa avsnitt om tunnelbanan och alla dessa människor som arbetar med säkerhetsfrågor för alla resenärer. 

mvh 

Håkan

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.