Fastighetsägare som bara räknar med värdeökning på åren och inget annat nu bygger vallgravar runt sina bestånd. Ser en ännu mera tydlig skillnad nu.

Så är det bara – det som är det paradoxala är hur de som behöver detta mest hörsammar detta minst. Det är precis som de knallar omkring med skygg lappar och väntar på en bättre värld.

Att Peter Pan eller Harry Potter ska komma ner nu i skorstenen på jul afton. De som jag också pratat med har pengar. Det råder ingen tvekan – vi kan dessutom skämta om problemen.

Men vad? De är ju duktiga affärsmän de förstår ju att värdet ökar ju bättre bestånd de har – konditionen på husen avgör ju värdet samt geografiska läget förstås om man nu följer marknadsidéerna…………

Såg ni SVT program om Akelius då fattar ni vad jag menar. Marknaden kommer runt problemen likt vattnet som rinner nedför berget. Det kommer alltid at finnas öppningar för de som söker.

Så är det. Det omvända blir också när VI i samhället ignorerar saker. Då kan alla som kör konserter – fotbollsmatcher – högrisksaker så som EU möten m.m. Betala detta själva och inte på skattebetalarna pengar.

Ska det också vara så med ett boende? Alla de som inte har råd med pengar till trygghetsskapande åtgärder själva går alltså torsk eller?

Enskede Dalen är ett exempel på hur det kan gå i Astrids Lindgrens värld. Man kan lätt se vart och vilka som kommer ifrån vilket område. Detta kan man väl dock inte blunda för? Det är ett område insprängt ibland villor där värdeökningen bara går uppåt som en raket! Bott där själv i 20 år.

Diskussionen om senaste skjutningen är därför tydlig och gör saker ännu mera svåra men dock lätta att se. Råder marknadshyran helt ut samt inga bidrag så är det bara att packa och åka ifrån området. Så är det. Men blir det tryggare? Har brotten ökat eller minskat i Danderyd?

Det blir inte tryggare eller lugnare om man nu inte gör tydliga satsningar – så är det oavsett Djursholm eller Tensta. Men de som väntar in Harry Potter och tror att de ska få en värdeökning de kommande åren samtidigt som räntorna drar iväg är torsk.

De kan jag lova. Bra ordning och reda runt era fastigheter mår alla bra då mår era plånböcker också bra.

Ha det godare

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.