Väktare och ordningsvakt. Ett uniformsyrke där ordning och reda ska råda. Där också ingripande måste göras. Då krävs det att man är ”vaken” .

Bara att bära en uniform, det kan inte alla. Händer i byxfickan. Tidspassning. Jag kan absolut göra listan hur lång som helst. Men åter först till en annan sak som gör mig bekymrad.

Först och främst så måste man skilja på teknikbolag och väktarbolag samt ordningsvakt. De sist nämnda för mig kallar jag bevakningsbolag. För mig så kompletterar tekniken våra väktare och ordningsvaktensuppgifter.

Än så länge så springer inte kamerorna efter tjuven och griper samt tillkallar polisen. Än så länge. Det är snart år 2019 och vi står nu inför en fem års period av kunskaps tapp både inom polisen då menar jag jävligt bra poliser också samt ett glapp där det saknas en jäkla massa bra ordningsvakter nu också samt att det kommer krävas flera ordningsvakter än på länge. Nu pratar jag hundratals ordningsvakter.

Du kan inte gå en två veckors kurs och sedan ut i en bil lägga i ettan sedan ut till Tensta? Hallå i stugan är det någon där? Funkar inte så där ute men det är ju klart att man har tänkt till här med rekryteringsfrågan. Hörde att de hade ett tal på 300 ordningsvakter? Vart är dessa – jag köper de direkt. Jag har skrivit om detta förut för länge sedan och det är högst aktuellt i dagens läge också. I ett absolut övergångsskede så kan en polis och en vakt visst åka tillsammans. Jag är emot detta för det är helt olika yrken trots allt i min värld. Men situationen är oroande. Det är inte kursen som är viktigast utan det är förundersökningen innan man rekryterar eller?

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.