Efter fjärde familjen så var jag ”packad” och en vinglig tomte. Idag firar jag jul nykter.

Hej mina vänner. När jag gick i gymnasiet och var hemma på julen så baxade familjer mig för att jag skulle vara deras tomte. Det var okej tyckte jag. Lite funderingar om tid hit och dit så räknade jag ut att jag kunde ”tomta” hos fyra familjer, det jag inte förstod då var att barnens far i varje familj såg det som en perfekt andledning att fylla på sitt glas med tomten i köket.

Efter Kalles slut så var det på med julkostymen och tomtemasken först ut var familjen Olsen och deras tre barn, var den äldsta var i sju års åldern. Han trodde inte på tomten det fick jag höra redan utanför dörren, han skrek nämligen på ett oförskämt och snorkigt sätt som bara en ouppfostrad sjuåring kan göra. Jag la om taktik ifrån att vara en snäll tomte till en grym tomte, efter en timma så trodde han också på tomten. Jag och hans far avslutade i köket med ett par rejäla groggar, lagom uppvärmd så begav jag mig iväg till familj nummer två.

Familj nummer två var Karlsson en familj med starka politiska åsikter åt vänster hållet, de poängterade att deras julklappar gick till de behövande istället för deras två barn men de fick två klappar trots allt, sedan gick jag och deras far in i köket och drack grogg, starka var de och efter en timmas politik tjat så var det dags för familj nummer tre.

tomteNu var jag påtagligt berusad. När jag ringde på hos familjen Hansson så var det frun i huset som öppnade och som tur var så var hon också berusad, det jag kommer ihåg var att jag blev lättad för där inne var det rena festen, jag och deras far hamnade i köket och nya groggar kom fram och här hos Hansson var det bara fotbolls snack för hela slanten, nu var det att avsluta hemma hos familjen nummer fyra och som tur var så var det hos en barndomsväns familj, hans storebrors barn ville se och höra tomten.

Jag klarade det precis, sedan hamnade vi i köket. En timma senare vinglade en full och trött tomte hem. Det blev några jular till men det är några andra historier.

God Jul och ta det lugnt med glöggen mina vänner.

 

 

 

Kommentera

Jag förbehåller mig rätten att ta bort inlägg med kränkande, sexistiskt eller rasistiskt innehåll. /H.